رادیوگرافی پزشکی چیست؟
۱۴۰۱/۰۲/۰۹ ۱۴۰۱-۰۹-۰۲ ۱۹:۵۰رادیوگرافی پزشکی چیست؟
رادیوگرافی پزشکی چیست؟
رادیوگرافی پزشکی یک اصطلاح گسترده است که انواع مختلفی از مطالعات پزشکی از طریق رادیوگرافی را در بر میگیرد که نیاز به تجسم قسمتهای داخلی بدن با استفاده از تکنیکهای اشعه ایکس دارند. رادیوگرافی به معنای “تکنیکی برای تولید و ثبت الگوی اشعه ایکس به منظور ارائه تصویرهای ایستا به کاربر پس از پایان نوردهی” است. رادیوگرافی ممکن است در طول برنامه ریزی درمان پرتودرمانی نیز مورد استفاده قرار گیرد.
رادیوگرافی برای تشخیص یا درمان بیماران با ثبت تصاویری از ساختار داخلی بدن برای ارزیابی وجود یا عدم وجود بیماری، اجسام خارجی و آسیب یا ناهنجاری ساختاری استفاده میشود.
در طی یک روش رادیوگرافی، یک پرتو اشعه ایکس از بدن عبور میکند. بخشی از اشعه ایکس توسط ساختار داخلی جذب یا پراکنده میشود و الگوی اشعه ایکس باقی مانده به یک آشکارساز منتقل میشود تا تصویری برای ارزیابی بعدی ثبت شود. رمزگذاری مجدد الگو ممکن است روی فیلم یا از طریق وسایل الکترونیکی انجام شود.
انواع روشهای رادیوگرافی کداماند؟
رادیوگرافی ساده چیست؟
همانطور که از نام آن پیداست، این نوع رادیوگرافی سادهترین نوع این تکنیک است. در این نوع تصویربرداری، تصویر به صورت تصویری سیاه و سفید بر روی عکس یا فیلم رادیولوژی که به صورت یک ورقه پلاستیکی یا سلوفان شفاف است ایجاد میشود. با این روش میتوان به مواردی مانند شکستن استخوانها بدن پی برد.
رادیوگرافی دیجیتال چیست؟
در این روش میتوان تصویر حاصل از رادیوگرافی به صورت دیجیتال مانند کپی بر روی سیدی یا مانند رایدگرافی ساده، بر روی فیلم مخصوص این کار چاپ کرد. البته فیلم به کار رفته در روش رادیوگرافی دیجیتال، متفاوت با روش قبلی است.
مزایا رادیوگرافی چیست؟
پس از رادیوگرافی، هیچ تشعشعی در بدن شما باقی نمیماند. رادیوگرافی معمولاً در محدوده تشخیصی معمولی، عوارض جانبی ندارد. تجهیزات رادیوگرافی نسبتاً ارزان هستند و به طور گسترده در اورژانس، مطب پزشکان، مراکز مراقبتهای سرپایی، خانههای سالمندان و سایر مکانها در دسترس هستند. این مسئله باعث میشود، رادیوگرافی هم برای بیماران و هم برای پزشکان راحت باشد. از آنجایی که تصویربرداری رادیوگرافی سریع و آسان است، به ویژه در تشخیص و درمان اورژانسی مفید است.
منبع : sbmu.ac.ir