پیوند قرنیه چشم
1401/06/24 1401-09-02 19:49پیوند قرنیه چشم
پیوند قرنیه چشم
پیوند قرنیه چشم، عمل جایگزین بافت قرنیه مریض یا زخم شده با بافت سالم از یك اهدا كننده دیگر میباشد که دو نوع میباشد. این دو نوع عمل به روشهای پیوند قرنیه سنتی با ضخامت کامل و پیوند قرنیه لایه پشتی انجام میشوند.
این نوع پیوند جایگزین بافت مرکزی قرنیه آسیب دیده با بافت سالم قرنیه اهدا شده از یک بانک چشم محلی گفته میشود. قرنیه ناسالم با مواردی چون پراکندگی یا تحریف نور و ایجاد تابش خیره کننده و تاری دید، بینایی شما را تحت تأثیر قرار خواهند داد ک پیوند قرنیه میتواند به بازگرداندن آن کمک نماید.
چه زمانی به پیوند قرنیه چشم نیاز داریم؟
اگر عینک طبی یا لنزهای تماسی قادر به بازگرداندن دید چشم شما نیستند، یا اگر تورم دردناک به وسیله داروها یا لنزهای تماسی ویژه قابل تسکین نمیباشد، ممکن است پیوند قرنیه برای شما ضروری باشد. موارد زیر عواملی هستند که میتواند شما را در معرض بیماری قرنیه قرار دهند.
- زخم ناشی از عفونت، مانند تبخال چشم یا کراتیتهای قارچی.
- زخم ناشی از تریکاسازیس، زمانی که مژهها به سمت داخل رشد میکند و به سمت چشم میروند و در مقابل قرنیه قرار خواهند گرفت.
- شرایط ارثی مثل دیستروفی فوکس.
- بیماریهای چشمی مثل کراتوکونوس پیشرفته.
- نازک شدن قرنیه و شکل نامنظم قرنیه چشم
- عوارض نادر ناشی از جراحی لیزیک
- سوختگی شیمیایی قرنیه و یا صدمات ناشی از آسیب دیدگی چشمها
- تورم بیش از حد قرنیه چشم
- نارسایی قرنیه به علت عوارض جراحی آب مروارید
بیشتر بخوانید : اگر وایتکس روی پوستمان ریخت چه کنیم؟
هدف از پیوند قرنیه چشم چیست؟
- چشمی: در این مورد میتوان گفت هدف از پیوند قرنیه، جایگزین نمودن قرنیه شفاف چشم با قرنیه کدر و مات در فرد بیمار میباشد. این نوع پیوند می تواند در بیماریهایی مانند قرنیه، التهاب و زخمی شدن، دژنراسیون قرنیه چشم و یا کدورت قرنیه انجام گیرد.
- درمان: این نوع پیوند قرنیه زمانی انجام خواهد شد یکه درمان قرنیه با آنتی بیوتیک و یا داروهای ضدویروسی انجام نشده باشد.
- ترمیمی: در این جراحی هدف از پیوند قرنیه، بازسازی آناتومی چشم یا یکپارچگی قرنیه در اشخاصی میباشد که به بیماری نازک شدن قرنیه چشم یا سوراخ شدن آن دچار شده اند.
- زیبایی: یکی دیگر از کاربردهای پیوند قرنیه چشم را می توان بهبود ظاهر قرنیه زخمی و یا برداشتن قرنیه ناسالم دانست.
فرآیند پیوند و جراحی قرنیه به چه صورتی است؟
این جراحی پیوند با کمک دستگاه های میکروسکوپی با دقت بسیار بالا انجام خواهد شد که در آن یک قطعه مدور از وسط قرنیه شخص بیمار برداشته شده و مشابه آن یک قرنیه سالم قرار خواهد گرفت. سپس جراح در ادامه باید با بخیه های بسیار ظریفی، این قرنیه را به چشم بیمار پیوند دهد. همچنین در مورد پیوند قرنیه باید گفت این عمل می تواند ۱تا ۲ساعت به درازا بیانجامد و عمل های جراحی دیگری نیز مثل آب مروارید یا آب سیاه نیز میتوانند همراه با عمل پیوند قرنیه چشم به صورت همزمان انجام شوند. در انتهای جراحی قرنیه نیز، چشم باید کاملا پانسمان شود.
منبع : sbmu.ac.ir