ام اس چیست و درمان آن به چه صورتی میباشد؟
1401/05/22 1401-05-22 17:52ام اس چیست و درمان آن به چه صورتی میباشد؟

ام اس چیست و درمان آن به چه صورتی میباشد؟
ام اس یک بیماری مربوط به سیستم عصبی میباشد که میتواند بر روی مغز و نخاع فرد بیمار تأثیر بگذارد. این عارضه طیف وسیعی از علائم بالقوه چون مشکلات بینایی، مسائل مربوط به حرکت دست یا پا و مشکلات احساسی را ایجاد میکند. بیماری ام اس بیشتر در افراد بین ۲۰ تا ۳۰ سال تشخیص داده میشود ولی امکان دارد در هر سنی رخ دهد. با توجه به خطرناک بودن این بیماری در این مطلب سعی داریم بفهمیم ام اس چیست و درمان آن به صورتی امکان پذیر است.
بیماری اماس چیست؟
اماس مخفف عبارت مولتیپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis) بوده که در آن سیستم ایمنی بدن، به سیستم عصبی آن حمله میکند. سلولهای عصبی در بدن ما پوششی دارند که غلاف میلین نام دارد و به انتقال پیام بین سلولهای عصبی کمک خواهد کرد، اما در بیماری اماس غلاف میلین به وسیله دستگاه ایمنی تخریب میشود.
این تخریب امکان دارد سطحی و قابل ترمیم یا تخریب کامل غلاف میلین باشد. از این رو بیماری اماس، طیف گستردهای از علائم را دارد و روند پیشرفت آن در هر بیمار، متفاوت میباشد. در برخی از بیماران روند بیماری اماس ثابت باقی میماند و در برخی دیگر بهمرور پیشرفت میکند.
همچنین بخوانید : درمان سندروم تونل کارپال در بارداری
تشخیص ام اس چیست و درمان آن به صورتی میباشد؟
تشخیص این بیماری تنها توسط متخصصین مغز و اعصاب (نورولوژیست) انجام خواهد شد. زمانی که به پزشک مراجعه میکنیم و نشانههای بیماری ام اس را با او در میان میگذاریم، پس از معاینه، پزشک متخصص آزمایشهای تشخیصی تکمیلی درخواست میکند تا از تشخیص خود اطمینان یابد. فهمیدن اینکه علائم مشاهده شده مربوط به بیماری اماس میباشد یا بیماریهای دیگر، گاهی بسیار سخت است و نیاز به آزمایشهای متنوعی دارد.
بنابراین تنها یک نورولوژیست می تواند پس از مشاهده آزمایشهای فراوان بفهمد علائم ام اس چیست و درمان آن را شروع کند.
همچنین بخوانید : صبحانه چی بخوریم تا چاق نشویم؟
روش درمان بیماری ام اس توسط متخصص
درمان این بیماری اغلب شامل داروهای تعدیل کننده میباشد که این داروها تعداد و شدت بیماری را در افرادی که به این عارضه مبتلا هستند کاهش خواهد داد اما اگر بیماری در حال پیشرفت باشد، به کاهش عود کمکی نخواهد کرد. درمان ام اس به طور کلی شامل یک رویکرد چند درمانی است که در ادامه آن را شرح می دهیم.
- استفاده از استروئیدها و پلاسمافرزیس جهت کوتاه نمون عود کردن بیماری
- استفاده از درمانهای تعدیلکننده جهت پیشگیری از عود و پیشرفت بیماری
- درمان علائم ام اس با استفاده از دارو، فیزیوتراپی، انواع درمانهای توانبخشی، شیوه زندگی سالم و کمک گرفتن از درمانهای مکمل
- ارائه مشاوره برای افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات خلقی ناشی از بیمای
همچنین بخوانید : نحوه درمان قارچ های پوستی
روند کاهش پیشرفت ام اس چیست و درمان آن در کنار چه مواردی موثر میباشد؟
- پرهیز از استرس و کار زیاد
- پرهیز از مصرف دخانیات
- ورزش سبک و منظم به صورتی که باعث خستگی نشود
- داشتن یک رژیم متعادل که از چربی، پروتئین و کربوهیدرات تشکیل شده است
- مصرف بیشتر مواد غذایی دارای آنتیاکسیدان چون میوه و سبزیجات تازه
- حفظ تعادل در ویتامین D خون
- حفظ کردن روحیه و اعتماد به پزشک متخصص